שוק הלילה של זנזיבר

שמעת על שוק הלילה של זנזיבר אבל לא ידעת מה יש שם ומה זה אומר? כל הפרטים כאן!

שוק הלילה של זנזיבר הינו שוק אוכל בעיר סטון טאון (Forodhani Night Market in Stone Town) ושווה להגיע אליו למסע קולינרי סווהילי מרתק וטעים!

זנזיבר היא יעד אפריקאי מדהים, שכל תייר ישראלי יכול ליהנות ממנו. הים, החוף הקסום, האווירה השלווה, הבריזה הנעימה, המקומיים הנחמדים – בזנזיבר יש ממש את כל מה שרק אפשר לבקש. חלק מהתיירים יבחרו להתפנק במלון יוקרתי ומפואר ולהעביר את היום בתוך אמבט ספא מפנק, חלק יבחרו בטיול סוסים לאורך החוף (או אפילו בתוך הים!), חלק יבחרו לבקר אריות וללטף לצ’יטות חביבות וערניות את הראש בעדינות. אבל אם יש משהו שכולם מסכימים שהוא אלמנט חשוב בטיול – זה האוכל.

 קולינריה אפריקאית אותנטית

חלק בלתי נפרד מכל תרבות הוא הקולינריה. אי אפשר להכיר תרבות אחרת באמת מבלי להכיר את המטבח שלה. המטבח הזנזיברי דומה מאוד למטבח הטנזני (מאחר וזנזיבר שייכת לטנזניה), והוא למעשה פשוט המטבח הסווהילי.

המטבח הסווהילי, המאפיין את האזור, הוא בליל של המון השפעות שונות. כמו המטבח הישראלי, אשר מורכב ממגוון עצום של תתי-תרבויות (עיראקי, אשכנזי, מרוקאי, פרסי, צרפתי וכו’), כך המטבח הסווהילי הושפע לאורך השנים מאינספור תרבויות שכנות וזרות. ניתן למצוא כאן השפעות של המטבח הפרסי, ההודי, של תרבות הבישול של הבנטו (שבטי האפריקאים המקוריים באפריקה) ואפילו של המטבח התימני.

כשמגיעים אל זנזיבר, אפשר לוותר לחלוטין על חווית האוכל המקומי. מי שבררן בענייני אוכל ולא אוהב כל דבר, בהחלט יכול לבחור לאכול מנות בינלאומיות ומוכרות בלבד. בהחלט אפשר לבלות זמן רב ברחבי זנזיבר, ולאכול בעיקר המבורגר, סטייק או פיצה איטלקית. אבל עבור מי שמעז יותר להתנסות בענייני אוכל, ופחות נרתע ממזונות חדשים ולא מוכרים – כדאי מאוד לטעום ולנסות את האוכל הזנזיברי המקומי.

שוק הלילה של זנזיבר

אחד המקומות הטובים ביותר לטעום אוכל סווהילי מקומי, אותנטי וטעים הוא בשוק בלילה של זנזיבר. שוק הלילה הזה נמצא בעיר סטון טאון, העיר העתיקה של עיר הבירה זנזיבר סיטי. כל הנכנסים אל זנזיבר עוברים בעיר הזאת: כאן נמצא הנמל אליו מגיעות מעבורות מהיבשת, וכאן ממוקם שדה התעופה הבינלאומי של האי. אם בכל מקרה עוברים כבר באזור, מומלץ בחום להקדיש ערב אחד עבור שוק הלילה הססגוני, הריחני והטעים של העיר.

שוק הלילה ממוקם בגני פוראדני -Forodhani, ממש על חוף הים. הוא נפתח בכל ערב מיד עם רדת החשיכה. לא מדובר בשוק תיירותי, אלא בשוק אוכל מקומי – וזהו בדיוק קסמו. היותו מיועד למקומיים מבטיח כי האוכל כאן יהיה האוכל האותנטי ביותר שניתן להשיג (מלבד אולי להכיר זנזיברי באופן אישי ולהגיע אל מטבחו, שיבשל לך בעצמו). מבקרים רבים שביקרו באי סיפרו כי זהו המקום להשיג את האוכל האותנטי ביותר, הטעים ביותר והזול ביותר – שאיננו מותאם במיוחד לכיסם (העמוק) של התיירים.

מה אפשר לאכול בשוק?

בשוק אפשר למצוא מגוון רחב של מאכלים סווהיליים מקומיים ומסורתיים. מאחר וזנזיבר היא אי, לא מפתיע שחלק נכבד מאוד ממטבחה המסורתי נשען על הים. פירות הים ומאכלי הים השונים הם גולת הכותרת של השוק, והם המאכלים הנפוצים כאן ביותר. שומרי הכשרות והצמחונים ייאלצו לכתת רגליהם ולחפש אחר המאכלים שאינם מכילים בשר כלשהו, על מנת לטעום גם הם ממטעמי המטבח המקומי.

כדאי לטעום בשוק סמוסה, מאכל הודי מוכר שהגיע אל חופי זנזיבר. אלו הם כופתאות מטוגנות וקראנצ’יות, ממולאות במאכלי ים, בשר או ירקות. כדאי מאוד לטעום את הפיצה של זנזיבר – שאיננה מזכירה פיצה איטלקית בשום מובן. אלו הן כדורי בצק שמנוניים המרודדים לצורת טורטייה ומטוגנים על מחבת, ומוגשים עם ביצה ובשר (בגרסה המלוחה) או עם פירות ושוקולד (בגרסה המתוקה).  מומלץ לטעום גם מיץ קנה סוכר, המדולל לרוב עם מיץ ג’ינג’ר, מיץ לימון או ליים. כדאי לטעום בננות צלויות, קסאווה או צ’יפס. והכי מומלץ – עבור הקרניבורים שאינם שומרי כשרות – לטעום את השיפודים הנפלאים המוכנים במקום על פי בחירתך.

שאלות נפוצות בנוגע לשוק הלילה של זנזיבר

שאלה טובה, שיש לתת עליה את הדעת. חשוב לוודא כיצד מוכן האוכל שאתם עומדים לאכול. כדאי שלא לאכול מאכלי ים או בשרים שלא בושלו או הוכנו עד הסוף, מאחר והם עלולים להכיל זיהומים שונים. עבור המקפידים, כדאי לבחור במאכלים צמחוניים המבוססים על פירות או ירקות.

לא קשה להגיע אל שוק הלילה. זהו מקום תוסס מאוד, המוכר ביותר ברחבי העיר. ניתן להזמין סיור מודרך ברחבי השוק, אשר כולל הסעות הלוך ושוב וכן הדרכה מפי מדריך מקצועי ומנוסה. אפשרות אחרת היא להגיע באופן עצמאי, כל נהג מונית יוכל להוביל אתכם אל השוק ללא קושי.

בכל זאת כדאי להגיע לשוק הלילה. שוק הלילה הוא לא רק מקום לאכול בו, הוא מקום מפגש. האווירה כאן היא אווירה של פסטיבל, שמתרחש מדי לילה. זהו אחד המקומות המרכזיים ביותר על האי, והמקומיים מגיעים לכאן כדי לחגוג וליהנות.

רצוי להביא אתכם בקבוק מים (סגור), פירות וירקות לאכול רק אם עברו שטיפה במים חמים, לא לשתות מבקבוק פתוח או מקנקן פתוח ולאכול רק דברים שבושלו היטב בחום גבוה. וכמובן, להגיע לשוק רעבים כי המטעמים המקומיים מיוחדים ושווה לטעום!

חוויה בזנזיבר מתחילה כאן

שינוי גודל גופנים
ניגודיות