חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה בזנזיבר ללא עלות השאירו פרטים👇

אקווריום הצבים של זנזיבר (Nungwi Mnarani Aquarium)

חובבי טבע יקרים, אוהבי בעלי חיים, החזיקו חזק כי אנו עומדים לקחת אתכם לממלכה צבעונית ובתולית, אחת מהפנינים המרגשות והקסומות ביותר בזנזיבר. 

בקצה הצפוני שטוף השמש של האי הבתולי, בעיירה הקסומה נונגווי (Nungwi), מסתתר לו אקווריום נונגווי מנאראני, פיצוץ של חוויות במקום אחד. הפנינה הצבעונית מצליחה למזג את יופיו הגולמי של הטבע עם סיפורים ומאמצי שימור מחממי לב, מקלט שבו החלומות הימיים מתעוררים לחיים. 

הרקע: האי המיסטי זנזיבר

כדי להעריך את המשמעות של אקווריום נונגווי מנאראני, חיוני להבין את הרקע שלו- האי זנזיבר. זנזיבר, אי ספוג היסטוריה ומפוצץ בתרבות, היה מרכז מסחר במשך מאות שנים, ושאב השפעות מיבשת אפריקה, מאזור המזרח התיכון, מהודו ומאירופה. כור ההיתוך הזה יצר שטיח עשיר שהפך את זנזיבר לא רק ליעד מעניין, אלא לחוויה עטופה בכל טוב. 

מעבר לשוקי התבלינים, להריסות ההיסטוריות ולסטון טאון האייקונית עם הסמטאות המפותלות שלה, נמצא עולם בתולי ומרגש, המערכת האקולוגית הימית של זנזיבר. כאן נכנס לתמונה אקווריום נונגווי מנאראני.

לב האקווריום: מחויבות לשימור

אקווריום נונגווי מנאראני רחוק מלהיות רק עוד אטרקציה תיירותית, שכן מדובר על  מוקד שימור שהפוקוס שלו הוא הגנה ושיקום של צבי ים בסכנת הכחדה. 

כל צב במקדש הזה מספר סיפור – חלקם ניצלו מרשתות דייגים, אחרים נפצעו ורבים מהם פשוט צבים צעירים שזקוקים למרחב בטוח להתפתח לפני שיצאו אל הים הגדול. האקווריום מספק לכל אלו מקלט בטוח. כמבקרים באותו האקווריום, כרטיס הכניסה שלכם הולך למטרות אלו- שימור עולם צבי הים בזנזיבר והבטחת הישרדות ארוכת טווח של היצורים הימיים המלכותיים.

Nungwi Mnarani Aquarium
לחיות את עולם הצבים- האקווריום של נונגווי

מערכת אקולוגית חיה ונושמת: בריכת הגאות והשפל

אמנם מדובר באטרקציה שמזמינה תיירים, אבל תשכחו מאקווריום זכוכית מלאכותי, כי כאן מדובר על בריכות גאות טבעיות, בהן קצב האוקיינוס הוא שמכתיב את חווית הביקור שלכם. מרכז השימור נועד לחקות את בית הגידול הטבעי של אותם צבי ים ככל האפשר, והתוצאה- אסתטית ופונקציונאלית. האקווריום מבטיח ליצורים בית גידול שיכין אותם לחיים האמיתיים בים, ולכם המבקרים האקווריום מציע הצצה אותנטית לעולמם של צבי הים, ללא תוספות מלאכותיות.

לשחות עם צבים

היופי של אקווריום נונגווי מנאראני טמון לא רק במה שאתם המבקרים יכולים לראות, אלא במה שאתם יכולים וצפויים לעשות. בין בריכת השימור התוססת תקבלו סיורים מודרכים בהנחיית עובדים נלהבים ובעלי ידע, שיציגו בפניכם תובנות מרתקות. במהלך הסיור המודרך תלמדו מחזור החיים של הצבים, דפוסי הנדידה שלהם, האיומים העומדים בפניהם בטבע והאקולוגיה הימית הרחבה יותר של האזור.

במהלך החוויה המשגעת תוכלו להיכנס ולחשות עם הצבים, להאכיל אותם ולהרגיש הכי קרובים שיש ליצור הימי המלכותי.

עבור אלו מכם שיהיו מספיק ברי מזל ויתכננו את זמן הביקור שלהם בתקופת שחרורי הצבים, מדובר על חוויה מדהימה ובלתי נשכחת. מעטות החוויות שמרגשות יותר מלצפות בצב שהשתקם מפציעה וכעת גולש בחזרה למרחב העצום של האוקיינוס.

חגיגה קהילתית

ומלבד העולם הימי אליו תיחשפו בביקור, אקווריום השימור מספק הצצה מרתקת לחיי הקהילה של בני היישוב נונגווי. התושבים המקומיים ממלאים תפקידים מרכזיים בשמורה, מהמדריכים שמעוררים את המקום לחיים בסיפוריהם והדרכותיהם ועד לבעלי המלאכה והאומנים שמוכרים אומנות בעבודת יד בשווקים הסמוכים.

הסינרגיה הזו היא עדות לאופן שבו שימור וקהילה יכולים ללכת יד ביד. על ידי ביקור באקווריום אתם לא רק תומכים בשיקום צבים אלא גם תורמים לכלכלה המקומית.

שאלות ותשובות

המטרה העיקרית של אקווריום נונגווי מנאראני היא חילוץ, שיקום ושחרור של צבי ים, במיוחד אלה שנתפסו בטעות ברשתות דייג או נמצאו פצועים. המתקן עובד בשיתוף פעולה הדוק עם דייגים וקהילות מקומיות כדי לקדם את מאמצי השימור.

בניגוד לאקווריומים מסורתיים רבים, אקווריום Nungwi Mnarani הוא בעצם לגונת גאות ושפל טבעית, המאפשרת סביבה אותנטית יותר עבור הצבים וחווית צפייה ייחודית למבקרים.

כן.

האקווריום מציע סיורים מודרכים שבהם המבקרים יכולים ללמוד על מחזור החיים של הצבים, האיומים העומדים בפניהם בטבע וחשיבות השימור. סיורים אלה מובלים על ידי מומחים מקומיים.

בעוד שהאקווריום פתוח כל ימות השנה, הזמן הטוב ביותר לבקר בו יהיה במהלך אירועי שחרור הצבים, בהם הצבים מוחזרים בחזרה לים.

מומלץ לבדוק את לוח הזמנים של האקווריום או ליצור איתם קשר ישירות כדי לברר על אירועי שחרור שכאלה או אירועים מיוחדים אחרים.

חשוב לדעת:

היכן ממוקם:אקווריום נונגווי מנאראני (Nungwi Mnarani Aquarium)ממוקם בכפר נונגווי, שנמצא בקצה הצפוני של האי זנזיבר. מיקומו של האקווריום הופך אותו ליעד אידיאלי לחקור בנוסף אליו את החופים הבתוליים של נונגווי או את חיי הכפר המקומיים.

כיצד להגיע:

מסטון טאון (Stone Town)

ברכב או במונית: הדרך הנוחה ביותר להגיע לאקווריום נונגווי מנאראני מסטון טאון, בירת זנזיבר, היא ברכב או במונית. הנסיעה אורכת בדרך כלל כשעה עד שעה וחצי, תלוי בתנועה ובתנאי הדרך.

מאת דלא-דלה: לחוויה מקומית יותר, תוכלו להשתמש ב"דאלה-דלה", שהוא מיניבוס או משאית משותפים המשמשים כתחבורה ציבורית בזנזיבר. אפשרות זו אמנם חסכונית, אך עשויה להיות פחות נוחה מרכב פרטי או מונית, והנסיעה עשויה להימשך זמן רב יותר. בדרך כלל, הדאלה-דאלאס לכיוון נונגווי מתחילים משוק דראג'אני בסטון טאון. היו מוכנים לנסיעה תוססת ועמוסה, מכיוון שלאוטובוסים אלו אין לוח זמנים קבוע ולרוב יוצאים כשהם מלאים.

מחלקים אחרים של זנזיבר:

אם אתם שוהים באזורים כמו Paje, Jambiani או Bwejuu בחוף המזרחי, תוכלו לשכור מונית או לשכור רכב כדי לנסוע לנונגווי. הנסיעה יכולה להימשך בין 1.5 ל-2.5 שעות, תלוי בנקודת ההתחלה שלכם.

סיורים מודרכים:

מפעילי טיולים רבים בזנזיבר מציעים טיולי יום מודרכים או חבילות הכוללות את אקווריום נונגווי מנאראני כאחת התחנות. זו יכולה להיות אפשרות מצוינת למי שמעדיף מסלול מובנה עם יתרון נוסף של מדריך בקיא.

שעות פעילות: האקווריום פתוח כל ימות השבוע, לרוב בין השעות 9:00-18:00. מומלץ להתעדכן בשעות הפעילות באתר האינטרנט של האווקריום טרם ביקורכם.

דמי כניסה: בכניסה נגבים דמי כניסה, אשר מיועדים לטיפול בצבים ולתחזוקת המקום. עמלת הכניסה משתנה כל הזמן, אך עומדת על סכומים סמליים. 

לסיכום: מסע למען הנשמה

חופשות בחו"ל לא עוסקות רק ביעדים שאנו חוקרים ובאטרקציות אותן אנו פוקדים, אלא גם בסיפורים שאנו אוספים ובחותם שאנו משאירים מאחור. אקווריום נונגווי מנאראני בזנזיבר מציע שילוב נדיר של אותנטיות, שימור ומעורבות קהילתית. בעולם שנשלט יותר ויותר על ידי מיזמי תיירות מסחריים, מקומות עם לב ונשמה כמו שמורת נונגווי מנאראני עומדים כמגדלור של תקווה לאנושות. לכם יש הזדמנות להיות חלק מהמאמץ הזה לשימור הקהילה הימית הצבעונית של זנזיבר, ואין הרגשה טובה יותר מנתינה, ועל הדרך ביקור באתר קסום ומרגש. 

4.5/5 - (2 votes)

לקבלת ייעוץ בתכנון החופשה בזנזיבר ללא עלות השאירו פרטים👇

לחזור למשהו ספציפי?

חוויה בזנזיבר מתחילה כאן

כבר הצטרפת לקבוצת הפייסבוק שלנו?

הצטרפו לקבוצת המטיילים שלנו בפייסבוק ותקבלו המון טיפים, המלצות ומידע חשוב על זנזיבר!